I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa vibrationsplattorna på marknaden.

Bästa Vibrationsplatta 2023

För de som söker innovativa träningsredskap som kan förbättra deras fitnessrutin och ge snabba resultat, har vibrationsplattor blivit ett populärt val. Många kämpar med att hitta tidseffektiva och mångsidiga träningsmetoder som kan stärka muskler, förbättra balans och bidra till viktminskning. Vibrationsplattor erbjuder en unik träningsform genom att använda vibrationer för att stimulera musklerna, vilket kan öka muskelstyrka, förbättra balans och underlätta viktminskning.

Idealisk för de som har begränsat med tid för träning, äldre personer som vill förbättra sin balans och benstyrka, och alla som söker ett komplement till sin vanliga träningsrutin. Gå igenom våra omfattande recensioner av vibrationsplattor för att se hur de kan integreras i din träningsrutin. Upptäck den modell som bäst passar dina behov och hjälper dig att nå dina fitnessmål.

5 hälsofördelar med Vibrationsplattor:

 • Förbättrad muskelstyrka: Användning av vibrationsplattor kan stimulera musklerna att kontraktera och slappna av snabbare än normalt, vilket potentiellt kan leda till förbättrad muskelstyrka och toning, särskilt när de kombineras med traditionell styrketräning.
 • Ökad balans och flexibilitet: Regelbunden användning av vibrationsplattor kan bidra till att förbättra kroppens balans och flexibilitet genom att förbättra proprioception (kroppens förmåga att känna sin position och rörelse i rymden).
 • Förbättrad benhälsa: Vibrationsträning kan bidra till att öka bentäthet och minska risken för osteoporos, särskilt hos äldre vuxna.
 • Minskad celluliter och kroppsfett: Vissa studier antyder att vibrationsplattor kan hjälpa till att minska celluliter och kroppsfett, särskilt när de används i kombination med en hälsosam kost och regelbunden träning.
 • Förbättrad cirkulation: Användningen av vibrationsplattor kan förbättra blodcirkulationen och lymfdräneringen, vilket kan bidra till bättre återhämtning efter träning och minskad svullnad i extremiteterna.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test vibrationsplattan FitnessPlate-4D ut.

FitnessPlate-4D

Trots att det är en av de dyrare alternativen i listan, erbjuder FitnessPlate-4D en rad avancerade funktioner och framför allt hög kvalitet. Det var den vibrationsplatta som hade den mest omfattande kombinationen av funktioner, vilket gör den lämplig för både nybörjare och erfarna användare.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda vibrationsplattan LIFEPLATE 4D, Gorilla Sports ut.

LIFEPLATE 4D, Gorilla Sports

LIFEPLATE 4D från Gorilla Sports erbjuder en imponerande uppsättning av funktioner som tre typer av vibrationer, konkav design, och en elegant bronsfinish. Samtidigt som den är betydligt billigare än FitnessPlate-4D, ger den fortfarande en högkvalitativ upplevelse till användarna.

Bästa budgetvalet

Så här ser bästa budgetvibrationsplattan MiniPlate Vibrationsplatta ut.

MiniPlate Vibrationsplatta

MiniPlate Vibrationsplatta är det mest prisvärda alternativet bland de listade produkterna. Även om den kanske inte har alla de avancerade funktionerna som de dyrare modellerna har, erbjuder den fortfarande en solid prestanda för sitt pris, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som letar efter ett budgetvänligt alternativ.

LIFEPLATE 4.0, Gorilla Sports

3,7/5,0

Så här ser vibrationsplattan LIFEPLATE 4.0, Gorilla Sports ut.

LifePlate 4.0 från Gorilla Sports är en vibrationsplatta designad för att aktivera och utmana dina muskler på nya sätt. Med en vikt på 19 kg drivs denna platta av en robust 200W-motor, kompletterad med en extra 40W-motor. Dessa motorer säkerställer att plattan ger jämn och behaglig vibration vid frekvenser mellan 7,3-11,2Hz och 35-52,3Hz.

Plattans dimensioner på 65,5×39 cm tål en maximal belastning på upp till 100 kg, vilket gör den idealisk för många användare. Användare kan dra nytta av plattans mångsidighet genom att använda den för uppvärmning före träning, för återhämtning och stretch efter träning eller som en daglig aktiveringsrutin.

LifePlate 4.0 kommer med tre förinställda program, men det finns också möjlighet för användaren att personligt anpassa träningssessioner genom det manuella programmet. Tillägget av två gummiband ger en extra dimension av träning, vilket ger användaren möjlighet att engagera fler muskelgrupper.

 • Tillverkare: Gorilla Sports
 • Material: Okänd, men inkluderar en display, dämpningssystem och gummi träningsband.
 • Särskilda funktioner: Förprogrammerade träningsprogram, justerbar frekvens, medföljande träningsband, radiofjärrkontroll.

Plus:

 • Mångsidighet i Träning: LifePlate 4.0 kan användas för uppvärmning, återhämtning, stretch och daglig aktivering.
 • Anpassningsbar: Med tre förinställda program och ett manuellt läge, kan användare skräddarsy sina vibrationsträningspass.
 • Bärbar fjärrkontroll: Den unika radiostyrda fjärrkontrollen, som kan bäras på handleden, ger enkel åtkomst till plattans inställningar under träningen.

Värt att fundera över:

 • Maximal belastning: Med en maximal belastningskapacitet på 100 kg kanske den inte passar tyngre individer.
 • Placering: Med sin storlek och vikt på 19 kg bör användarna tänka på var de placerar den för att optimera utrymmet och se till att den är lätt åtkomlig.
 • Träningstid: För att dra full nytta av vibrationsplattans fördelar bör användarna regelbundet inkorporera den i sin träningsrutin.

FitnessPlate Future 3D

4,0/5,0

Så här ser vibrationsplattan FitnessPlate Future 3D ut.

FitnessPlate Future 3D är en banebrytande vibrationsplatta som erbjuder en unik kombination av styrketräning och terapeutiska fördelar. Med hjälp av djupa mikrovibrationer och specifika upp-och ned-rörelser, erbjuder den en effektiv helkroppsträning som kan liknas vid en timmes cirkelträning på bara 15 minuter. Förutom att stärka musklerna, kan denna vibrationsplatta också hjälpa till att behandla artros, lindra smärta och förbättra lymfsystemets funktion.

För de som söker variation i sin träning, erbjuder FitnessPlate Future 3D möjligheten att träna med eller utan medföljande styrkeband. Vibrationsplattan är även utrustad med en rad andra funktioner, inklusive förmågan att stimulera lymfsystemet, stärka bäckenbottenmusklerna hos kvinnor efter graviditet och ge lymfmassage, vilket bidrar till att minska svullnad och stelhet. Med över 100 000 nöjda kunder är FitnessPlate Future 3D inte bara ett träningsverktyg, utan också en väg till förbättrad hälsa och välbefinnande.

Bullet Points:

 • Tillverkare: Okänd (baserat på tillgänglig information) ( trendrehab? JK)
 • Material: Okänd, men inkluderar mikrovibrationsteknik och upp-och ned-rörelsesystem.
 • Pris: Cirka 6744kr
 • Särskilda funktioner: Mikrovibrationer, upp och ned-rörelser, 4 program, PT klocka, medföljande styrkeband och yogamatta.

Fördelar:

 • Effektiv Träning: 15 minuters träning med FitnessPlate motsvarar en timmes cirkelträning, vilket ger en tidseffektiv träning.
 • Terapeutiska Fördelar: Utnyttja mikrovibrationer för att behandla artros, lindra smärta, förbättra lymfsystemets funktion och stärka bäckenbottenmusklerna.
 • Allsidighet: Med möjlighet att träna med eller utan styrkeband samt medföljande yogamatta, kan användarna anpassa sin träning för optimala resultat.

Vad man bör tänka på:

 • **Rum: **Trots sin kompakta storlek, med sina dimensioner på 75x45x14 cm och vikt på 18 kg, bör man tänka på var man placerar FitnessPlate för bästa tillgänglighet och användning.
 • Maximal belastning: Plattan har en maximal belastning på 120 kg, vilket är något högre än vissa andra modeller, men kan ändå vara begränsande för vissa användare.

Investering: Även om den har en hög prislapp, erbjuder FitnessPlate ett brett spektrum av fördelar som kan rättfärdiga kostnaden.

Plus:

 • Effektiv Träning: 15 minuters träning med FitnessPlate motsvarar en timmes cirkelträning, vilket ger en tidseffektiv träning.
 • Terapeutiska Fördelar: Utnyttja mikrovibrationer för att behandla artros, lindra smärta, förbättra lymfsystemets funktion och stärka bäckenbottenmusklerna.
 • Allsidighet: Med möjlighet att träna med eller utan styrkeband samt medföljande yogamatta, kan användarna anpassa sin träning för optimala resultat.

Värt att fundera över:

 • Placering: Trots sin kompakta storlek, med sina dimensioner på 75x45x14 cm och vikt på 18 kg, bör man tänka på var man placerar FitnessPlate för bästa tillgänglighet och användning.
 • Maximal belastning: Plattan har en maximal belastning på 120 kg, vilket är något högre än vissa andra modeller, men kan ändå vara begränsande för vissa användare.
 • Investering: Även om den har en hög prislapp, erbjuder FitnessPlate ett brett spektrum av fördelar som kan rättfärdiga kostnaden.

FitnessPlate-4D

4,5/5,0

Så här ser bäst i test vibrationsplattan FitnessPlate-4D ut.

FitnessPlate-4D är en testvinnande och robust vibrationsplatta som framstår som ett komplett verktyg för optimal träning och behandling. Utrustad med sju olika program och drivs av tre kraftfulla motorer, den kan erbjuda olika rörelsemönster såsom sidorörelser, upp-och ned-rörelser och mikrovibrationer. Upp-och ned-rörelserna kan hjälpa till med förbränning genom att stärka kroppens små muskler samtidigt, vilket också ger fördelen med efterförbränning. Dess mikrovibrationer erbjuder terapeutisk behandling, särskilt för de som lider av värkproblem som artros.

FitnessPlate-4D går utöver traditionell vibrationsplattasträning genom att även erbjuda sidorörelser, vilket är speciellt användbart för att aktivera lymfsystemet. Denna funktion kan vara särskilt fördelaktig för dem som lider av lymfödem eller lipödem. Sidorörelserna ger också utmärkt balansträning och fokuserad träning på flera muskelgrupper, inklusive knän, fotleder och sätesmuskler. Med den största träningsytan av alla 4 vibrationsplattor och en kurvad design, erbjuder FitnessPlate-4D en kombination av effektivitet och komfort.

 • Tillverkare: Okänd (baserat på tillgänglig information)
 • Material: Okänd, men inkluderar teknologi för mikrovibrationer och flera rörelsemönster.
 • Särskilda funktioner: Tre olika rörelsemönster, 7 program, 3 motorer, största träningsyta av de fyra vibrationsplattorna, och kurvad design.

Plus:

 • Variation i Träning: Med 7 program och 3 rörelsemönster, erbjuder FitnessPlate-4D en mångsidig träning som kan anpassas efter individens behov.
 • Lymfsystemstimulering: Vibrationsplattans sidorörelser och vibrationer kan stimulera lymfsystemet, vilket kan leda till förbättrad immunförsvar, minskade svullnader och effektiv rensning av slaggprodukter.
 • Robust och Tålig: Med en maxvikt på 150 kg och en rejäl byggkvalitet, är FitnessPlate-4D lämplig för en mängd olika användare.

Värt att fundera över:

 • Storlek och Placering: Med dimensionerna 79x46x18.5 cm och en vikt på 21 kg, bör man noga överväga var FitnessPlate-4D ska placeras för att maximera dess användning och bekvämlighet.
 • Målgrupp: FitnessPlate-4D kan vara särskilt fördelaktigt för de som lider av artros, lymfödem eller lipödem, så en potentiell användare bör tänka på sina specifika behov när man överväger detta köp.
 • Investering: Med tanke på prislappen bör man tänka på om fördelarna med produkten uppväger kostnaden.

MiniPlate Vibrationsplatta

4,3/5,0

Så här ser bästa budgetvibrationsplattan MiniPlate Vibrationsplatta ut.

MiniPlate Vibrationsplatta är designad för dem som efterfrågar effektivitet, bekvämlighet och bärbarhet i sin träningsutrustning. Denna kompakta platta, med en vikt på endast 8 kg, står ut som ett kraftpaket trots sin lätta konstruktion. Den arbetar genom snabba upp-och-ned-rörelser som sätter kroppen i en vibrerande rörelse. En unik egenskap hos MiniPlate är dess förmåga att aktivera muskler som vanligtvis är svårare att nå med konventionell träning. Så pass effektiv att en 15-minuters session på MiniPlate kan motsvara en halvtimmes cirkelträning på gymmet.

Detta beror på dess djupa muskelaktiveringsfunktion, vilket kan leda till snabbare viktminskning och förbättrad muskeltonus. MiniPlate är inte bara för dem som är aktiva träningsentusiaster, utan även perfekt för nybörjare, de med specifika medicinska tillstånd som artros eller benskörhet, och kvinnor som nyligen har genomgått graviditet.

 • Tillverkare: Okänd (baserat på tillgänglig information)
 • Material: Okänd, men konstruerad för snabba upp-och-ned-rörelser.
 • Särskilda funktioner: Kompakt design, 4 program, 1 motor, bärbar, och specifik muskelaktiveringskapacitet.

Plus:

 • Effektivitet: Med MiniPlate kan användaren uppnå samma resultat som med längre träningspass, vilket sparar tid och ökar produktiviteten.
 • Mångsidighet: MiniPlate är lämplig för alla från fitnessentusiaster till nybörjare, och särskilt gynnsam för dem med specifika medicinska tillstånd.
 • Bärbarhet: Med en vikt på endast 8 kg och kompakta mått, kan MiniPlate enkelt förvaras eller transporteras, vilket gör det möjligt för användaren att träna var som helst.

Värt att fundera över:

 • Maxvikt: MiniPlate har en maximal viktkapacitet på 100 kg. Potentiella användare bör vara medvetna om detta innan de köper.
 • Användning: Medan MiniPlate är effektivt för vissa träningsformer, bör de som söker mer intensiva eller varierade träningsrutiner kanske överväga andra alternativ.
 • Placering: Med sina dimensioner, bör användare se till att de har tillräckligt med utrymme när de använder MiniPlate för att säkerställa optimal användning och säkerhet.

inSPORTline Julisa

3,8/5,0

Så här ser vibrationsplattan inSPORTline Julisa ut.

inSPORTline Julisa är en vibrationsmaskin som erbjuder en mångsidig träningsupplevelse för användarna. Detta verktyg låter dig utföra en rad övningar som stående positioner, squats, push-ups och många fler. Maskinen inkluderar avtagbara och justerbara motståndsband, vilket ger ytterligare flexibilitet och variation i träningsrutinen. Med inte mindre än 3 olika vibrationstyper, och möjligheten att kombinera dem, ger inSPORTline Julisa ett stort spektrum av anpassningsmöjligheter, vilket gör att användarna kan välja den intensitet och typ av massage de föredrar.

En av dess mest framstående egenskaper är LED-skärmarna som visar viktig information om träningspasset, såsom tid, hastighet, program och kaloriförbrukning. Maskinen kommer även med en fjärrkontroll för ytterligare bekvämlighet. Trots sin kompakta design väger den 18 kg, vilket bidrar till dess robusta känsla och stabilitet under användning.

 • Tillverkare: inSPORTline
 • Material: Okänd (ej specificerad i tillhandahållen information)
 • Särskilda funktioner: 3 olika vibrationstyper, kombinationsmöjligheter, LED-skärmar, fjärrkontroll, robust design.

Plus:

 • Variation i träningen: Med 3 olika vibrationstyper och 60 olika vibrationshastigheter kan användare skräddarsy sin träning efter sina behov.
 • Mångsidig användning: Förutom dess primära funktion som en vibrationsmaskin, erbjuder den också avtagbara motståndsband för styrketräning.
 • Hög stabilitet: Med en vikt på 18 kg säkerställer inSPORTline Julisa en säker och stabil träningsupplevelse.

Värt att fundera över:

 • Maxvikt: Den maximala användarvikten för maskinen är 120 kg, så användare bör se till att de inte överstiger denna gräns.
 • Platskrav: Med sina givna dimensioner bör användare se till att de har tillräckligt med utrymme för att säkerställa en trygg och effektiv användning av maskinen.
 • Instruktionsmanual: Manualen tillhandahålls endast på engelska och tjeckiska, vilket kan vara en begränsning för vissa användare.

inSPORTline VibroGym Charles

3,5/5,0

Så här ser vibrationsplattan inSPORTline VibroGym Charles ut.

inSPORTline VibroGym Charles är en vibrationsplatta designad för att erbjuda en snabb och effektiv lösning för kroppstoning och förbättring av ledernas flexibilitet. Ett kort träningspass på bara 5 minuter per dag kan ge märkbara resultat inom kort tid. Vibrationsmaskinen erbjuder inte bara kroppsformning och fettförbränning utan hjälper även till med att bekämpa celluliter.

Denna maskin förbättrar balans, koordination och stimulerar blodcirkulationen. Vidare kan användarna dra nytta av de medföljande motståndsbanden för att fokusera på armar och rygg genom att fästa dem vid maskinens nedre del. Dessutom fungerar VibroGym Charles utmärkt som en uppvärmningsenhet inför andra träningsformer. Den är utrustad med en 3 LED-display som visar tid, hastighet och valda program.

 • Tillverkare: inSPORTline
 • Material: Okänd (ej specificerad i tillhandahållen information)
 • Särskilda funktioner: Vertikal och 3D-vibration, kombinationslägen, medföljande träningsband, 3 LED-display.

Plus:

 • Snabba Resultat: Med bara 5 minuters träning per dag kan användare se märkbara förändringar på kort tid.
 • Mångsidighet: Förutom kroppsformning och fettförbränning, hjälper maskinen till att bekämpa celluliter, förbättra balans och koordination samt stimulera blodcirkulationen.
 • Användarvänlighet: Medföljande motståndsband för styrketräning och en lättavläst 3 LED-display gör träningen enkel och effektiv.

Värt att fundera över:

 • Maxvikt: Användare bör vara medvetna om den maximala användarvikten på 120 kg för att garantera säker användning.
 • Storlek och vikt: Maskinens dimensioner och vikt på 36 kg kan kräva en stabil och rymlig plats för förvaring och användning.
 • Instruktionsmanual: Manualen tillhandahålls på engelska och tjeckiska, så vissa användare kan behöva söka ytterligare vägledning på sitt eget språk.

LIFEPLATE 1.0, Gorilla Sports

3,0/5,0

Så här ser vibrationsplattan LIFEPLATE 1.0, Gorilla Sports ut.

LIFEPLATE 1.0 från Gorilla Sports är en vibrationsplatta konstruerad för att erbjuda en skräddarsydd träning genom vibration. Med en plattstorlek på 53×40 cm och en max belastning på 100 kg är denna platta lämplig för en mängd olika användare. Alla kontrollknappar på panelen är även tillgängliga via en fjärrkontroll, vilket ger enkelhet i justering av träningstid, vibrationsstyrka, frekvens och val av program. LIFEPLATE 1.0 erbjuder två gummiband med justerbara handtag för att förbättra träningsmöjligheterna.

Användarna kan välja mellan mjuka och starka vibrationsinställningar och har möjlighet att se viktig träningsdata via de två LED-skärmarna. Dessutom erbjuder plattan tre förprogrammerade program för en varierad träning. En särskild uppmärksamhet har lagts på plattans dämpning, med fyra vadderade fjädrar som minimerar störande ljud samtidigt som optimala vibrationer bibehålls.

 • Tillverkare: Gorilla Sports
 • Material: Okänd (ej specificerat i tillhandahållen information)
 • Särskilda funktioner: Två gummiband med justerbara handtag, fjärrkontroll, LED-display, tre förprogrammerade program.

Plus:

 • Fjärrkontroll: Förmågan att styra alla funktioner via en fjärrkontroll gör det enkelt att justera inställningarna även under träning.
 • Mångsidiga träningsprogram: Med tre förprogrammerade program samt manuell inställning kan användarna skräddarsy sin träning.
 • Effektiv dämpning: Fyra vadderade fjädrar garanterar tyst drift och behåller kvalitativa vibrationer.

Värt att fundera över:

 • Maxvikt: Maskinen är konstruerad för användare med en maxvikt på 100 kg.
 • Ljud och placering: Även om den har effektiv dämpning, är placering på rätt golvtyper avgörande för att minimera ljud.
 • Träningsband: Banden bör justeras korrekt för varje övning och användare för att garantera optimal säkerhet och effektivitet.

LIFEPLATE 2.0, Gorilla Sports

3,4/5,0

Så här ser vibrationsplattan LIFEPLATE 2.0, Gorilla Sports ut.

LIFEPLATE 2.0 från Gorilla Sports är den perfekta träningspartnern för dig som vill nå dina fysiska mål hemma eller på jobbet. Med bara några minuters träning om dagen kan du effektivt bränna fett, minska vikten och ge din hud en tonad look. Den drivs av en kraftfull och energieffektiv likströmsmotor, och kommer med den mest moderna digitala styrenheten på chipbasis.

Med ett brett vibrationsspektrum från 15 till 40 Hz och fin doserade graderingar av lasten i 99 nivåer, erbjuder denna platta precision i din träning. En särskild egenskap är 3D-vibrationerna, som stimulerar inte bara vertikalt men också i alla fyra horisontella riktningar för optimal effekt. LIFEPLATE 2.0 levereras även med gummiband med handtag för att diversifiera din träning ytterligare.

 • Tillverkare: Gorilla Sports
 • Motor: DC-Motor på 50 W
 • Särskilda funktioner: 3D-vibrationer, 55 träningsprogram, gummiband med handtag.

Plus:

 • 3D-vibrationer: Ger en omfattande stimulans i alla riktningar, vilket ger en mer effektiv träning.
 • Brett vibrationsspektrum: Ett spektrum från 15 till 40 Hz ger användaren flexibilitet att anpassa sin träning.
 • Omfattande träningsprogram: Med 55 förinställda program kan användare välja det mest lämpliga programmet för sina mål.

Värt att fundera över:

 • Maxvikt: Plattan är avsedd för användare upp till en maxvikt på 100 kg.
 • Motor: Användare bör vara medvetna om att den använder en DC-motor, vilket kan påverka dess livslängd och effektivitet jämfört med andra typer av motorer.
 • Placering: Med tanke på dess 3D-vibrationer bör den placeras på ett stabilt underlag för att förhindra oönskade rörelser under användning.

LIFEPLATE 4D, Gorilla Sports

4,1/5,0

Så här ser den mest prisvärda vibrationsplattan LIFEPLATE 4D, Gorilla Sports ut.

LifePlate 4D från Gorilla Sports är en unik och avancerad vibrationsplatta som kombinerar alla typer av vibrationer tillgängliga på marknaden. Med tre huvudsakliga typer av vibrationer: 3D för muskeluppbyggnad, oscillerande för uthållighet och linjär för koordination, är den utrustad för att möta olika träningsbehov. Den drivs av tre kraftfulla motorer som tillsammans levererar en total effekt av 440 watt. Användare kan njuta av tre förinställda träningsprogram och ett omfattande träningsområde, allt kontrollerbart via en praktisk fjärrkontroll.

Förutom de tre huvudtyperna av vibrationer, erbjuder LifePlate 4D fyra andra kombinationer, vilket ger totalt sju olika träningsalternativ. Dess konkava design tillåter olika intensitetsnivåer, beroende på var man står på plattan. Med sin snygga metallfärg i brons och högkvalitativa finish, blir den inte bara en effektiv träningsmaskin utan också ett stiligt tillskott till hemmagymmet.

 • Tillverkare: Gorilla Sports
 • Motor: Tre motorer med totalt 440 watt
 • Särskilda funktioner: 7 träningsvarianter, konkav design, fjärrkontroll.

Plus:

 • Diversifierad Träning: Med sju olika träningsalternativ, anpassar sig LifePlate 4D efter dina unika behov.
 • Konkav Design: Denna unika design ger användaren möjlighet att ändra intensiteten av träningen enkelt genom att ändra sin stående position.
 • Hög Kvalitet & Stil: Förutom dess prestanda, har LifePlate 4D en elegant bronsfinish som gör den till ett snyggt tillskott i ditt hem eller gym.

Värt att fundera över:

 • Maxvikt: Maskinen är avsedd för personer med en maxvikt på 110 kg.
 • Språk: Både produktmanualen och träningsguiden är på tyska (GER). Det kan vara bra att ha tillgång till översättning om du inte talar språket.
 • Storlek & Vikt: Med tanke på dess mått och vikt (17 kg), bör man säkerställa att man har tillräckligt med utrymme för förvaring och användning.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Vibrationsplatta:

Att investera i en vibrationsplatta kan vara en av de bästa sakerna du gör för din hälsa och kondition. Men med alla tillgängliga alternativ på marknaden kan det vara förvirrande att veta vilken modell som passar dig bäst. Här är en omfattande guide för att hjälpa dig fatta rätt beslut när du köper en vibrationsplatta:

 • Ditt Syfte och Mål: Bestäm dina primära mål med vibrationsplattan. Vill du ha den för rehabilitering, viktminskning, muskeluppbyggnad eller för att förbättra din allmänna kondition?
 • Typ av Vibration: Det finns flera typer av vibrationer: oscillerande (gungande), linjär (upp och ner) och tri-planar (en kombination). Varje typ erbjuder unika fördelar, så det är viktigt att veta vilken typ som passar dina behov bäst.
 • Frekvens och Amplitud: Frekvens refererar till antalet vibrationer per sekund, och amplitud hänvisar till rörelseomfånget av plattan. Ju högre dessa värden, desto intensivare blir träningen.
 • Storlek och Portabilitet: Om du har begränsat utrymme hemma, vill du kanske ha en mindre och lättare modell. Om portabilitet är viktigt för dig, leta efter modeller som är lätta att flytta och förvara.
 • Maximal Användarvikt: Se till att plattan kan hantera din kroppsvikt. Detta är avgörande för plattans livslängd och säkerheten under användning.
 • Extra Funktioner: Vissa vibrationsplattor kommer med extrafunktioner som förprogrammerade träningsprogram, fjärrkontroller, handtag för balans eller andra tillbehör som träningsband. Bestäm vilka tilläggsfunktioner som är viktiga för dig.
 • Pris och Budget: Sätt en budget innan du börjar shoppa. Det finns många prisvärda alternativ, men du kanske också vill investera i en högkvalitativ maskin om du planerar att använda den regelbundet.
 • Varumärkets Rykte: Läs recensioner, forskningsvarumärken och se till att de är kända för kvalitet och pålitlighet.
 • Garanti och Kundservice: En bra garanti kan ge dig sinnesro. Kolla också hur tillverkarens kundservice är, om du någonsin behöver hjälp eller reparationer.
 • Säkerhet: Se till att vibrationsplattan har en stabil bas och är gjord av slitstarka material. Säkerhetsfunktioner som icke-glidande ytor och handtag kan också vara till nytta.
 • Rådfråga Experter: Om möjligt, prata med en fysioterapeut eller personlig tränare som kan rekommendera en specifik typ eller modell baserad på dina individuella behov.

Passande tillbehör:

Till en vibrationsplatta kan man öka svårighetsgraden med en viktväst. Utöver det så är det såklart alltid bra att ha en bra vattenflaska tillgänglig, eller någon form av shaker för din återhämtningsdryck.

Vanliga frågor och svar om Vibrationsplattor


Vad är en vibrationsplatta och hur fungerar den?

En vibrationsplatta är en maskin som skapar snabba vibrationer, vilket leder till muskelsammandragningar och avslappning flera gånger i sekunden. Denna process hjälper till att aktivera muskler, öka blodcirkulationen och förbättra balans och koordination.


Vilka hälsofördelar finns det med att använda en vibrationsplatta?

Vissa studier har visat att vibrationsplattor kan hjälpa till med muskelstärkning, förbättring av balans, ökad bentäthet, förbättrad blodcirkulation och kan även hjälpa till med viktminskning när den kombineras med en hälsosam kost och andra träningsformer.


Hur länge ska man stå på en vibrationsplatta?

Vanligtvis rekommenderas sessioner på mellan 10 och 30 minuter, beroende på användarens kondition och önskat resultat.


Vilka övningar kan man göra på en vibrationsplatta?

Det finns en mängd olika övningar som kan utföras, inklusive squats, push-ups, lunges och plankor, för att nämna några.


Är vibrationsplattor säkra att använda?

För de flesta människor är vibrationsplattor säkra att använda. Det är dock viktigt att följa tillverkarens instruktioner och rådfråga en läkare om du har hälsoproblem.


Kan vibrationsplattor hjälpa till med viktminskning?

När de kombineras med en hälsosam kost och andra träningsformer kan vibrationsplattor bidra till kaloriförbränning och potentiellt viktminskning.


Vilka är de potentiella biverkningarna av att använda en vibrationsplatta?

Några användare har rapporterat yrsel, huvudvärk och ledvärk. Det är viktigt att använda plattan med försiktighet och undvika överanvändning.


Hur väljer man rätt vibrationsplatta?

Det beror på dina personliga behov, budget och utrymme. Beakta funktioner, pris, storlek och användarrecensioner innan du fattar ett beslut.


Kan alla använda en vibrationsplatta?

Även om de flesta människor kan använda vibrationsplattor, bör de med vissa hälsotillstånd, som graviditet eller allvarliga hjärtproblem, rådfråga en läkare innan användning.


Hur jämför sig vibrationsplattor med traditionell träning?

Vibrationsplattor kan komplettera traditionell träning men bör inte ses som en ersättning. De aktiverar muskler på ett unikt sätt men ersätter inte helt de fördelar som kommer från mer dynamiska övningar.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.