Bästa Viktväst 2023

För de som vill intensifiera sin träning och öka fysisk utmaning, är viktvästar ett alltmer populärt val, speciellt bland de som önskar förbättra sin styrka och uthållighet. Det kan vara en utmaning att hitta träningsutrustning som effektivt ökar intensiteten i övningarna utan att begränsa rörligheten eller orsaka obehag. Viktvästar är utformade för att lägga till extra vikt på kroppen på ett säkert och jämnt fördelat sätt, vilket höjer intensiteten i ett brett spektrum av övningar från löpning till kroppsviktsträning.

Perfekt för crossfit-utövare, löpare, militärträning, och alla som söker ett praktiskt sätt att öka motståndet i sin träning. Förbättra din träningsintensitet och uppnå snabbare resultat med vårt urval av viktvästar. Utforska våra detaljerade recensioner för att hitta den perfekta viktvästen som matchar din träningsstil och mål.

5 hälsofördelar med Viktvästar:

 • Ökad muskelstyrka och uthållighet: Träning med en viktväst kan förstärka styrketräningsövningar och konditionsträning genom att lägga till extra motstånd, vilket kan leda till ökad muskelstyrka och uthållighet.
 • Förbättrad kardiovaskulär kondition: Användning av viktvästar under aerob träning, som löpning eller vandring, kan öka hjärtfrekvensen och förbränningen av kalorier, vilket bidrar till förbättrad hjärt- och lungkapacitet.
 • Förbättrad benstyrka och densitet: Den extra vikten från en viktväst kan hjälpa till att stärka benen och förbättra benmineraldensiteten, vilket är särskilt viktigt för att förebygga osteoporos.
 • Förbättrad kroppshållning och kärnstabilitet: Att bära en viktväst tvingar kroppen att anpassa sig till extra belastning, vilket kan förbättra kroppshållningen och stärka kärnmusklerna.
 • Ökad kaloriförbränning: Att bära en viktväst under träning kan öka mängden kalorier som förbränns under och efter träningen, vilket kan vara fördelaktigt för viktminskning och fettförbränning.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser vår bäst i test viktväst Master Fitness Viktväst ”Master” 30 kg ut.

Master Fitness Viktväst ”Master” 30 kg

Master Fitness Viktväst ”Master” 30 kg sticker ut som den bästa viktvästen i detta test. Denna väst har den högsta vikten på 30 kg, vilket gör den perfekt för erfarna idrottare som söker en betydande utmaning. Den är också flexibel med sina justerbara vikter, så användare kan anpassa den efter sina individuella behov. Dess kraftiga konstruktion och bekväma design gör den till ett utmärkt val för alla typer av fysisk träning.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda viktvästen Iron Gym Viktväst 10 kg ut.

Iron Gym Viktväst 10 kg

Iron Gym Viktväst 10 kg tar hem titeln för mest prisvärda viktväst. Trots sitt överkomliga pris, har denna väst ett antal framstående egenskaper. Den har justerbara vikter och är tillverkad av slitstarkt material, vilket gör den lämplig för långvarig användning. Den är också bekväm att bära, vilket gör den perfekt för en mängd olika träningspass.

Bästa budgetvalet

Så här ser den bästa budgetviktvästen Virtufit Adjustable Weight Vest ut.

Virtufit Adjustable Weight Vest

Virtufit Adjustable Weight Vest är det bästa budgetvalet. Denna viktväst är både kostnadseffektiv och kvalitativ, vilket ger kunder som har en mindre budget en möjlighet att skaffa en bra viktväst. Den är justerbar, vilket ger användare flexibiliteten att ändra vikten baserat på deras kapacitet och träningsbehov. Dessutom är dess material slitstarkt, vilket garanterar att det kan tåla rigorös användning över tid.

Iron Gym Viktväst 10 kg

4,4/5,0

Så här ser den mest prisvärda viktvästen Iron Gym Viktväst 10 kg ut.

Öka intensiteten i din träning med Iron Gym Viktväst. Med en justerbar vikt från 1 till 10 kg är denna viktväst perfekt för dem som söker att förbättra sina fysiska prestanda genom motståndsträning. Oavsett om du springer, tränar funktionellt, eller bara vill lägga till lite extra motstånd i din dagliga aktivitet, erbjuder denna väst en flexibel lösning.

Dess mjuka konstruktion innebär att den kan bäras direkt mot huden utan irritation, men den fungerar lika bra över kläder. En annan betydande fördel med denna viktväst är dess fördelade belastning över hela överkroppen, vilket minskar risken för armar och axlar att bära alltför mycket vikt. Den justerbara viktfunktionen ger användaren möjlighet att anpassa intensiteten efter behov och mål, vilket gör det till ett idealiskt val för alla från nybörjare till avancerade idrottare.

 • Tillverkare: Iron Gym
 • Material: Nylon, Järn
 • Särskilda Funktioner: Justerbar vikt mellan 1-10 kg, lämpad för funktionell träning, mjuk och behaglig konstruktion.

Plus:

 • Flexibel viktjustering: Ger användaren möjlighet att justera vikten efter eget behov, vilket gör det lätt att öka eller minska intensiteten i träningen.
 • Mjuk konstruktion: Gör det behagligt att bära västen direkt mot huden utan irritation.
 • Överallt belastning: Med vikten jämnt fördelad över hela överkroppen, minskas risken för överbelastning av enskilda kroppsdelar.

Värt att fundera över:

 • När man använder Iron Gym Viktväst är det viktigt att börja med en vikt som känns bekväm och öka gradvis för att undvika skador.
 • Det är rekommenderat att värma upp ordentligt innan man utför intensiva övningar med viktvästen på, för att förbereda kroppen på den extra belastningen.
 • Man bör alltid lyssna på sin kropp och ta av sig västen om den orsakar någon form av obehag eller smärta.

ABILICA Viktväst Flexi

4,0/5,0

Så här ser viktvästen ABILICA Viktväst Flexi ut.

Många söker sätt att intensifiera sin träning för att maximera resultat, och en viktväst kan vara lösningen. ABILICA Viktväst Flexi är inte bara en vanlig viktväst, den erbjuder justerbarhet och komfort, designad för att utmana dig samtidigt som den är behaglig att använda. Viktvästar har länge varit ett populärt verktyg för att göra kroppsviktsövningar mer utmanande, och den här västen tar det till nästa nivå.

Abilica WeightVest Flexi ger användaren möjlighet att justera vikten mellan 1,25 och 10 kg, vilket är perfekt för dem som vill gradvis öka motståndet. Inte bara för styrketräning, denna väst kan även bäras under promenader eller löpningar, lägga till det extra motståndet som kan förbättra uthållighet och kroppsstyrka. Tillverkad i mjuk neopren, ger denna väst en bekväm passform och känsla, vilket gör den lämplig för långa träningssessioner.

 • Tillverkare: ABILICA
 • Material: Mjuk neopren
 • Särskilda Funktioner: Justerbar vikt mellan 1,25-10 kg, lämpad för träning med egen kroppsvikt samt för promenader och löpturer.

Plus:

 • Anpassningsförmåga: Flexibiliteten att justera vikten mellan 1,25 kg och 10 kg ger användaren full kontroll över träningsintensiteten.
 • Komfort: Mjuk neoprenkonstruktion säkerställer bekvämlighet även under längre träningssessioner.
 • Flexibel användning: Passar inte bara för styrketräning, utan även för cardioaktiviteter som promenader och löpning.

Värt att fundera över:

 • Det är viktigt att börja med en vikt som känns hanterbar för att undvika skador.
 • Se till att västen är ordentligt fastspänd för att minimera rörelse och skav, särskilt vid intensiv träning eller löpning.
 • Som med all ny träningsutrustning, ta det stegvis och lyssna på din kropp för att avgöra den bästa vikten för ditt nuvarande träningsnivå.

Master Fitness Viktväst BC edition

4,3/5,0

Så här ser viktvästen Master Fitness Viktväst BC edition ut.

Master Fitness Viktväst BC edition framstår som en av de främsta viktvästarna på marknaden, särskilt avsedd för CF (CrossFit) eller någon form av funktionell träning. Med dess kraftiga axelvaddering och två rejäla spännen ger västen en stabil och säker passform, samtidigt som den sitter bekvämt mot kroppen.

Västen innehåller 18 fickor specifikt avsedda för järnvikter om 1,1 kg, vilket möjliggör för användaren att anpassa västens vikt baserat på träningsnivå och behov. Den tomma västen väger cirka 1 kg, vilket innebär att du kan öka den totala vikten baserat på dina preferenser. Måtten 32 x 42 cm erbjuder en kompakt design som ändå rymmer en mängd vikter. Observera att vikter för denna viktväst säljs separat.

 • Varumärke: Master Fitness
 • Material: Ej specificerat, men inkluderar kraftig axelvaddering
 • Särskilda Funktioner: 18 fickor för järnvikter om 1,1 kg, Justerbar vikt

Plus:

 • Specialdesignad för Funktionell Träning: Särskilt utformad för CrossFit och andra former av funktionell träning, vilket garanterar maximal effektivitet.
 • Hög Anpassningsbarhet: Med 18 fickor för vikter, kan användaren lätt anpassa västens vikt, vilket gör den lämplig för både nybörjare och erfarna idrottare.
 • Komfort och Stabilitet: Den kraftiga axelvadderingen och två rejäla spännen säkerställer att västen sitter bekvämt och stadigt under intensiva träningspass.

Värt att fundera över:

 • Vikter för denna viktväst säljs separat, så tänk på att inkludera dem i din budget om du vill utnyttja västens fulla potential.
 • Säkerställ att alla vikter är ordentligt införda och säkrade innan du börjar träna för att undvika skador.
 • Se till att gradvis öka vikten i västen för att minska risken för skada och för att gradvis bygga upp styrka och uthållighet.

Master Fitness Viktväst 20 KG

4,3/5,0

Så här ser viktvästen Master Fitness Viktväst 20 KG ut.

Är du redo att öka intensiteten i din träning? Då kan Master Fitness Viktväst 20 kilo vara just det verktyg du behöver. Denna robusta viktväst erbjuder flexibiliteten att anpassa den till din nuvarande träningsnivå och dina specifika behov. Viktvästar kan dramatiskt förbättra effektiviteten av din träning, särskilt när det gäller kroppsviktsövningar som pull-ups, chin-ups eller löpning.

Denna viktväst kommer med 27 individuella viktpåsar som fyllts med järnsand, vilket innebär att varje påse väger cirka 0,72 kg. Med denna modulära design kan du snabbt och enkelt öka eller minska totalvikten på västen genom att lägga till eller ta bort påsar. Oavsett om du gör funktionell träning, crossfit eller bara vill förbättra din power walk eller löprunda, kan den här västen ge dig den extra utmaningen du söker.

 • Tillverkare: Master Fitness
 • Material: Nylon, Påsar fyllda med järnsand
 • Särskilda Funktioner: Justerbar vikt mellan 1-20 kg, 27 individuella viktpåsar, ny och förbättrad passform, optimal för funktionell träning och crossfit.

Plus:

 • Anpassningsbarhet: Flexibiliteten att justera vikten mellan 1 kg och 20 kg tillåter användaren att anpassa träningens intensitet efter behov.
 • Multifunktionell: Perfekt för en mängd olika träningssituationer, från löpning och power walking till pull-ups och crossfit.
 • Komfort: Den nya och förbättrade passformen säkerställer att västen sitter bekvämt och säkert på kroppen, även under intensiv träning.

Värt att fundera över:

 • När du justerar vikten, se till att fördela vikten jämnt över västen för att undvika obalans eller ojämnt tryck på ryggen.
 • Vid löpning eller intensiva aktiviteter, se till att västen är ordentligt fastspänd för att minimera skav eller rörelse.
 • Även om det kan vara frestande att maxa vikten, börja med en hanterbar mängd och bygg upp gradvis för att undvika skador eller överbelastning.

Gymstick Power Vest

3,7/5,0

Så här ser viktvästen Gymstick Power Vest ut.

Gymstick Power Vest är en optimal viktväst för den seriösa träningsentusiasten. Om du letar efter ett pålitligt sätt att intensifiera dina kroppsviktsövningar, hopp-, löp- eller crossfit-träning, kan denna viktväst vara svaret. Viktvästar lägger till motstånd för att förbättra styrka och uthållighet, och Gymstick’s modell är inget undantag.

Vad som skiljer denna viktväst från andra är hur vikten distribueras. Den jämnt fördelade vikten via viktpåsar över hela västen säkerställer en balanserad belastning som minskar risken för skador och optimerar träningsresultaten. Om du behöver justera vikten kan du enkelt göra detta genom att ta bort eller lägga till viktpåsar från de enkla fickorna. Förutom den tekniska designen, prioriterar Gymstick komfort med två breda velcroremmar som säkerställer att västen sitter ordentligt och bekvämt oavsett intensiteten i din träning.

 • Varumärke: Gymstick
 • Material: Neopren, Sand
 • Särskilda Funktioner: Justerbara viktpåsar, två breda velcroremmar för ökad bekvämlighet och passform, optimerad för kroppsviktsövningar, crossfit, hopp- och löpövningar.

Plus:

 • Flexibel Viktjustering: Lätt att justera vikten genom att lägga till eller ta bort viktpåsar, vilket gör det möjligt för användaren att anpassa västen efter träningens intensitet.
 • Komfort och Passform: De två breda velcroremmarna ser till att västen sitter tätt och bekvämt mot kroppen, vilket minimerar skav och obehag.
 • Mångsidighet: Perfekt för en mängd olika träningsaktiviteter, från kroppsviktsövningar till löpning, vilket gör den till ett måste för varje fitnessentusiast.

Värt att fundera över:

 • Vid första användningen, börja med en lägre vikt för att vänja kroppen vid det extra motståndet och bygg upp gradvis.
 • Se till att alla viktpåsar är ordentligt säkrade i fickorna för att förhindra dem från att falla ut under träning.
 • Tvätta västen för hand för att undvika skador på viktpåsar eller velcroremmar. Undvik att torka den direkt i solen för att behålla dess färg och materialkvalitet.

Master Fitness Viktväst ”Master” 30 kg

4,5/5,0

Så här ser vår bäst i test viktväst Master Fitness Viktväst ”Master” 30 kg ut.

Sökandet efter den perfekta viktvästen kan vara över med introduktionen av Master Fitness Viktväst ”Master” 30 kg. Denna viktväst kombinerar robusthet, anpassningsbarhet och estetik, vilket gör den till ett idealiskt verktyg för seriösa träningsentusiaster.

Tillverkad av högkvalitativ cordura, står denna viktväst emot slitage och varar i många år. Den kompakta designen säkerställer att västen inte blir klumpig eller hindrar rörelse, vilket är särskilt viktigt under intensiva träningspass. Den totala vikten av 30 kg är uppdelad i 30 individuella järnvikter, vilket gör det enkelt för användaren att anpassa vikten efter deras förmåga och träningsbehov.

Med 15 järnvikter på framsidan och 15 på baksidan av västen fördelas vikten jämnt över kroppen, vilket ger en balanserad träning. Och för att säkerställa att västen inte rör sig under träningen, kommer den med en rem som fixerar den runt midjan. Med sin djupa svarta färg ger västen också en elegant estetik till din träningsattire.

 • Varumärke: Master Fitness
 • Material: Cordura (slitstarkt material)
 • Särskilda Funktioner: Justerbar vikt upp till 30 kg med 30 individuella järnvikter, rem för fixering runt midjan, kompakt design.

Plus:

 • Högkvalitativt Material: Tillverkad av cordura, vilket är känd för sin slitstarka natur, vilket garanterar produktens hållbarhet över tid.
 • Anpassningsbar: Med 30 individuella järnvikter kan användare enkelt anpassa vikten efter sina träningsbehov och kapacitet.
 • Bekväm och Säker: Den kompakta designen och remmen som fixerar västen runt midjan säkerställer komfort och att västen sitter ordentligt under träning.

Värt att fundera över:

 • Börja med en lägre vikt och öka gradvis för att förhindra eventuella skador.
 • Se till att vikterna är ordentligt säkrade för att undvika att de ramlar ut eller skapar obalans under träning.
 • Handtvätta västen för att bevara dess kvalitet, undvik att blötlägga eller torka direkt i solen.

Star Gear Weighted Vest 30 kg

4,0/5,0

Så här ser viktvästen Star Gear Weighted Vest 30 kg ut.

Star Gear Weighted Vest 30 kg representerar den nya standarden för viktvästar, en produkt som omformulerar hur vi tänker på kroppsviktsträning. Med 30 individuella viktblock som tillsammans väger 30 kg, kan du skräddarsy din träning för att möta dina specifika behov.

Denna viktväst är särskilt utformad för att ge en skonsam men effektiv träning. Med rektangulära fickor ergonomiskt placerade både fram och bak, fördelas vikten jämnt över hela överkroppen, vilket ökar styrka och stabilitet i bålen. Den bekväma passformen över axlarna och den justerbara remmen i midjan säkerställer att västen sitter ordentligt under hela träningspasset.

Tillverkad av slitstarkt och hållbart polyestermaterial, Star Gear Weighted Vest är inte bara tålig utan också funktionell. Oavsett om du använder den för konditionsträning, styrkeövningar eller bara en promenad, erbjuder västen en mängd användningsmöjligheter. Med vaddering vid axlarna och kardborrefickor som håller viktblocken säkra, har du allt du behöver för ett produktivt och säkert träningspass.

 • Varumärke: Star Gear
 • Material: Polyester
 • Särskilda Funktioner: 30 individuella viktblock à 1 kg, ergonomiska fickor på fram- och baksida, justerbar midjerem.

Plus:

 • Flexibel Viktjustering: Med 30 viktblock kan användaren skräddarsy träningen baserat på sitt aktuella behov och styrkenivå.
 • Bekväm och Skräddarsydd Passform: Västens design med vaddering vid axlarna och justerbar midjerem säkerställer komfort under hela träningspasset.
 • Mångsidig Användning: Perfekt för en mängd träningsregimer, från konditionsträning till styrkeövningar, samt för dagliga promenader.

Värt att fundera över:

 • Starta med en lägre vikt för att förhindra överansträngning och öka vikten gradvis baserat på komfort och förmåga.
 • Säkerställ att alla viktblock är säkert fästa innan träning för att undvika skada.
 • Rengör med en fuktig trasa och låt lufttorka för bästa underhåll av produkten; undvik maskintvätt.

OMPU Gear Viktväst 30 kg

4,1/5,0

Så här ser viktvästen OMPU Gear Viktväst 30 kg ut.

OMPU Gear Viktväst 30 kg representerar en ny era inom viktträning. Den är en av marknadens tyngsta västar när alla inkluderade vikter används. Med varje vikt på cirka 1 kg och utrustad med ett praktiskt kardborrfack är det lätt att skräddarsy träningens intensitet efter dina behov. Västens unika design med en bred kardborrespänning runt midjan garanterar att den sitter stabilt och bekvämt under hela träningspasset, oavsett vilken aktivitet du utför.

Viktvästar, som OMPU Gear Viktväst, används ofta idag för löpning, powerwalk och styrketräning. De erbjuder en överbelastning som tvingar dina muskler att anpassa sig, vilket kan leda till ökad muskelstyrka och uthållighet över tid. Västen är idealisk för dem som vill ta sin träning till nästa nivå, eftersom den kan hjälpa till att maximera resultaten på kortare tid. Detta gör den populär inom en rad sporter och yrken, från friidrott och rugby till specialpolis och militär.

 • Varumärke: OMPU Gear
 • Material: Nylon, Sand
 • Särskilda Funktioner: 30 individuella viktblock à 1 kg, justerbar kardborrespänning runt mage och rygg, lätt att justera vikten.

Plus:

 • Justerbar Vikt: Möjligheten att enkelt justera vikten på västen gör att användaren kan skräddarsy sin träning baserat på sin förmåga.
 • Stabil och Bekväm: Tack vare den breda kardborrespänningen runt midjan sitter västen stadigt och bekvämt genom hela träningspasset.
 • Mångsidig Användning: Västen kan användas för en mängd olika aktiviteter, från löpning till styrketräning, vilket gör den till en mångsidig träningsredskap.

Värt att fundera över:

 • Användare bör börja med en lättare vikt för att minimera risk för skador och gradvis öka vikten när musklerna och lederna har anpassat sig.
 • Innan varje träningspass, se till att alla vikter är ordentligt fästa för att förhindra olyckor.
 • Då produkten väger över 20 kg skickas den direkt till hemadressen, vilket innebär att den inte levereras till det närmaste postombudet. Planera mottagandet därefter.

Virtufit Adjustable Weight Vest

4,3/5,0

Så här ser den bästa budgetviktvästen Virtufit Adjustable Weight Vest ut.

För dem som söker ett verktyg för att intensifiera sina träningspass presenterar vi Virtufit Adjustable Weight Vest. Den är perfekt anpassad för kroppsviktsträning och olika kardioaktiviteter. Med möjligheten att justera vikten mellan 1 och 10 kg, ger denna viktväst användaren flexibiliteten att öka sin egen kroppsvikt för att uppnå högre belastning under träningspass eller till och med i vardagen.

Träning med extra vikt kan leda till en förhöjd förbränning, ökad styrka, och förbättrad prestationsförmåga. Västen är tillverkad av slitstarkt nylon, vilket säkerställer att den kan hålla emot de tuffaste av träningsrutiner. Dess unisex-design gör den lämplig för alla, oavsett kön. Med sitt fokus på hållbarhet, funktion och användarvänlighet, ger Virtufit Adjustable Weight Vest dig den extra utmaningen du behöver för att ta din träning till nästa nivå.

 • Varumärke: Virtufit
 • Material: Nylon
 • Särskilda Funktioner: Vikt justerbar mellan 1-10 kg, unisex-design, idealisk för kardioaktiviteter och kroppsviktsträning.

Plus:

 • Flexibel Viktjustering: Möjlighet att enkelt justera vikten mellan 1 och 10 kg, vilket gör det möjligt att skräddarsy träningen efter dina behov.
 • Slitstark Konstruktion: Tillverkad av robust nylon, denna viktväst är byggd för att tåla regelbunden användning och varar länge.
 • Mångsidig Användning: Perfekt för både kardioaktiviteter och kroppsviktsträning, vilket gör den till ett mångsidigt träningsredskap för både träning och vardag.

Värt att fundera över:

 • Träning med extra vikt bör påbörjas försiktigt, speciellt för nybörjare, för att undvika överbelastning och potentiella skador.
 • Se till att vikten är jämnt fördelad över västen för att undvika obalanser och ojämn belastning på kroppen.
 • Reglera vikten baserat på din träningsnivå och mål, och undvik att lägga till för mycket vikt för snabbt.

Kraftmark Tactical Viktväst Black 9 kg

3,8/5,0

Så här ser viktvästen Kraftmark Tactical Viktväst Black 9 kg ut.

I andan av militära utrustningar presenteras Kraftmark Tactical Viktväst, en viktväst som kombinerar funktion med stil. Denna svarta viktväst väger 9 kg och är designad med kurvade viktplattor för att erbjuda högsta möjliga komfort under användning. Den används enkelt med justerbar kardborre, vilket säkerställer att den passar en mängd olika kroppstyper.

Västen kommer i en universalstorlek, ”one size fits all”, vilket gör den till en mångsidig produkt för alla användare. Vid köp av denna produkt ingår ett par viktplattor, men det bör noteras att patchar inte ingår. Med Kraftmarks rykte för att producera pålitliga träningsprodukter, erbjuder denna viktväst en robust och hållbar lösning för dem som vill intensifiera sina träningsrutiner.

 • Varumärke: Kraftmark
 • Material: Neopren, Järn
 • Särskilda Funktioner: Kurvade viktplattor för komfort, justerbar kardborre, one size fits all.

Plus:

 • Militär-inspirerad Design: Ger en unik och robust känsla som passar både för tränings- och fritidsaktiviteter.
 • Kurvade Viktplattor: Optimerade för maximal komfort, vilket minimerar eventuella obehag under längre träningspass.
 • Justerbar Passform: Med kardborrejustering och ”one size fits all”-design, är denna viktväst lämplig för en rad olika kroppstyper.

Värt att fundera över:

 • Även om det är en ”one size fits all”-design, bör man prova västen för att säkerställa bästa möjliga passform och komfort före intensiv träning.
 • Observera att patchar inte ingår; så om användaren önskar särskilda patchar, behöver de köpas separat.
 • För nybörjare eller dem som är ovana vid viktad träning, börja med lättare aktiviteter och gradvis öka intensiteten för att undvika skador.

Adidas Full Body Weight Vest

3,7/5,0

Så här ser viktvästen Adidas Full Body Weight Vest ut.

Adidas, ett varumärke känt för sina högkvalitativa sportartiklar, introducerar sin Full Body Weight Vest, som utstrålar kvalitet och effektivitet. Denna viktväst är helt justerbar, vilket ger användarna möjligheten att anpassa den efter sina specifika träningsbehov. Den är perfekt för både konditions- och kroppsviktsträning, med möjlighet att lägga till upp till 10 kg vikt för att intensifiera varje träningspass.

För att garantera bästa möjliga passform och komfort, är västen designad med säkra kardborreband och ett elastiskt spänne, som sitter säkert runt kroppen under alla typer av rörelser. Ytterligare komfort och hållbarhet garanteras av det slitstarka materialet och det andningsaktiva fodret. Denna kombination av funktion och komfort gör att du kan fokusera helt på din träning, oavsett intensitetsnivå.

 • Varumärke: Adidas
 • Material: Slitstarkt material med andningsfoder
 • Särskilda Funktioner: Helt justerbar, olika viktalternativ, säkra kardborreband, elastiskt spänne.

Plus:

 • Mångsidighet: Med möjlighet att justera vikten upp till 10 kg, är denna viktväst perfekt för en rad olika träningsformer och intensitetsnivåer.
 • Optimal Passform: Med kardborreband och elastiskt spänne kan användaren enkelt anpassa västen för en säker och skräddarsydd passform.
 • Hög Kvalitet: Tillverkad av slitstarkt material med andningsfoder, vilket garanterar en bekväm användarupplevelse även under intensiva träningspass.

Värt att fundera över:

 • För att minska risken för skador, bör man börja med en lägre vikt och gradvis öka efterhand som man vänjer sig vid den extra belastningen.
 • Se till att fastställa kardborrebanden och spännet ordentligt innan du påbörjar träningspasset för att säkerställa att västen sitter säkert.
 • Tvätta enligt instruktionerna för att bibehålla västens kvalitet och livslängd.

ABLICA Flexi Power Viktväst 20kg

4,0/5,0

Så här ser viktvästen ABLICA Flexi Power Viktväst 20kg ut.

ABLICA Flexi Power Viktväst presenterar en mångsidig träningskompanjon för dem som vill addera extra utmaning till sina träningsrutiner. Denna viktväst är imponerande justerbar, med en maximal vikt på upp till 20 kg. Den består av 38 viktpåsar i hållbart nylonmaterial, fyllda med järnsand, vilket bidrar till västens totala vikt på 19 kg, plus västens egenvikt på 1 kg. Med 22 viktpåsar placerade på baksidan och 16 fram, ger den en balanserad viktfördelning för komfort under aktivitet.

Tillverkad av högkvalitativ polyester och neopren, är denna viktväst både slitstark och bekväm, och erbjuder en one-size-passform som lätt kan anpassas med hjälp av två kraftiga kardborreband. Maximal midjebredd ligger på cirka 120 cm, vilket gör den lämplig för en mängd olika kroppsstorlekar. Om underhåll behövs kan västen enkelt tvättas för hand, bara ta bort viktpåsarna först.

 • Varumärke: Abilica
 • Material: Polyester, neopren, järnsand
 • Särskilda Funktioner: Justerbar vikt, 38 viktpåsar, handtvättbar, passar midjebredd upp till 120 cm.

Plus:

 • Anpassningsbar: Med 38 separata viktpåsar, kan användarna lätt anpassa vikten efter behov, vilket gör den idealisk för en rad olika träningsintensiteter.
 • Komfort och Passform: Tillverkad av bekvämt och slitstarkt material, med balanserade viktpåsar, erbjuder västen optimal komfort. Dessutom passar en storlek de flesta, vilket gör den mycket användarvänlig.
 • Lätt att Underhålla: Eftersom viktpåsarna kan plockas ur, är västen enkel att rengöra för hand, vilket bibehåller dess kvalitet och utseende.

Värt att fundera över:

 • Introducera viktvästen gradvis i din träningsrutin för att minska risken för skada.
 • Säkerställ att alla viktpåsar är ordentligt fästa och på plats innan träning.
 • Tvätta västen enligt instruktionerna, och undvik att lämna den i direkt solljus för att förhindra skador på materialet.

Våra köpguidestips – Tänk på det här innan du gör ditt val av Viktväst

Att välja rätt viktväst kan vara en utmaning, med tanke på det stora antalet produkter som finns tillgängliga på marknaden. Här är några aspekter att tänka på när du väljer en viktväst:

Viktjustering: Välj en viktväst som tillåter dig att justera vikten efter dina individuella behov och fitnessnivå. Vissa viktvästar har fasta vikter medan andra har avtagbara viktpåsar som låter dig anpassa vikten.

Komfort och passform: En bra viktväst bör vara bekväm att bära och passa väl. Den ska vara tillräckligt tajt för att förhindra att den hoppar runt under träning, men inte så tajt att den begränsar rörelse eller andning.

Material och hållbarhet: Viktvästen bör vara gjord av hållbara och slitstarka material som kan motstå intensiva träningspass. Dessutom bör vikterna vara tillverkade av material som inte kommer att rosta eller brytas ner över tid.

Pris: Priset på viktvästar kan variera kraftigt. Kom ihåg att en dyrare viktväst inte nödvändigtvis är bättre. Jämför priser och se till att du får bra värde för pengarna.

Tillverkarens rykte: Välj en viktväst från en tillverkare med ett gott rykte. Titta på recensioner och feedback från tidigare kunder för att få en uppfattning om tillverkarens rykte och produktens kvalitet.

Dina individuella behov: Slutligen, välj en viktväst som passar dina individuella behov och träningsmål. Om du till exempel vill ha en viktväst för löpning, vill du kanske ha en som är lätt och bekväm att bära under långa perioder.

Bra tillbehör till viktväst

Träningshandskar: Se våra förslag på träningshandskar.

Gåband: Se våra förslag på gåband.

Maghjul: Se våra förslag på maghjul.

Dipsställning: Läs mer om vår recension om dipsställningar här.

Vanliga frågor och svar om Viktvästar


Vad är fördelarna med att använda en viktväst?

Viktvästar kan öka intensiteten i din träning genom att lägga till extra vikt, vilket kan hjälpa till att förbättra styrka, uthållighet och kaloriförbränning.


Hur mycket vikt ska jag börja med i min viktväst?

Det beror på din nuvarande kondition och styrka. Ett allmänt råd är att börja med cirka 5-10% av din kroppsvikt och gradvis öka vikten efterhand som din kondition och styrka förbättras.


Är det säkert att löpa med en viktväst?

Ja, det är säkert att löpa med en viktväst, förutsatt att vikten inte är för tung och du har rätt form. Men det kan öka risken för skador, så det är viktigt att starta med en lättare vikt och att lyssna på din kropp.


Kan man bära en viktväst hela dagen?

Även om det är möjligt att bära en viktväst hela dagen, är det inte rekommenderat eftersom det kan leda till överansträngning och skador. Den bör användas under specifika träningspass för bästa resultat.


Hur väljer jag rätt viktväst?

När du väljer en viktväst bör du tänka på vikten, passformen, komforten och materialkvaliteten. Justerbara viktvästar ger dig möjlighet att anpassa vikten efter dina behov och träningsnivå.


Kan viktvästar hjälpa till att bränna mer kalorier?

Ja, att lägga till extra vikt till din kropp under träning kan öka din kaloriförbränning eftersom din kropp måste arbeta hårdare.


Är det bra att använda viktväst under vandring?

Ja, viktvästar kan göra din vandring mer utmanande och kan hjälpa till att förbättra din styrka och uthållighet.


Kan man använda en viktväst för kroppsviktsträning?

Absolut, viktvästar är ett utmärkt verktyg för att öka svårighetsgraden i kroppsviktsträning, som pull-ups, push-ups och squats.


Kan viktvästar förbättra hållning?

Ja, viktvästar kan potentiellt förbättra hållning genom att stärka kärnmuskulaturen och ryggen. Men det är viktigt att använda rätt teknik och inte belasta kroppen för mycket.


Är viktvästar bra för att öka höjden på dina hopp?

Viktvästar kan användas i plyometrisk träning, som hopp, för att öka din styrka och explosivitet, vilket kan leda till högre hopp. Men, precis som med all träning, bör du gradvis öka vikten för att undvika skador.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.