Bästa Vattenflaskan 2023

Vatten är livets källa, och i en allt mer mobil och aktiv värld är tillgången till rent dricksvatten medan man är på språng viktigare än någonsin. Här kommer vattenflaskor in i bilden som en oumbärlig följeslagare.

Traditionellt sett har människor länge transporterat vatten i behållare av olika slag, från lerkrukor till träspann. Men med modern teknik och design har vattenflaskor utvecklats till praktiska, återanvändbara och ofta stilfulla accessoarer. De fyller inte bara det grundläggande behovet av att bära vatten utan fungerar även som ett uttryck för personlig stil och miljömedvetenhet.

I dagens samhälle, där engångsplast och överkonsumtion är aktuella frågor, tjänar en återanvändbar vattenflaska ett dubbelt syfte. Förutom att hålla dig hydratiserad bidrar den till att minska mängden plastavfall. En enda återanvändbar flaska kan ersätta tusentals engångsflaskor under sin livstid.

Vattenflaskor finns i en rad olika material: rostfritt stål, glas, BPA-fri plast och mer. Vissa flaskor är isolerade för att hålla dina drycker kalla (eller varma), medan andra har inbyggda filter för att rena vattenkvaliteten. Oavsett dina behov finns det en vattenflaska där ute som är perfekt för dig.

Slutligen är det viktigt att understryka att regelbunden hydrering är avgörande för vår hälsa. Den hjälper till att reglera kroppstemperaturen, smörja leder och stödja andra viktiga kroppsfunktioner. Genom att alltid ha en vattenflaska till hands ser du till att du får i dig den mängd vatten du behöver under dagen och bidrar samtidigt till en mer hållbar framtid.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test vattenflaskan Smartshake Bohtal Insulated Flask ut.

Smartshake Bohtal Insulated Flask

Smartshake BohtalInsulatedFlask är en toppklassig vattenflaska designad för den aktiva individen.  Flaskan har en värmeisolerande funktion, vilket gör den idealisk för att hålla drycker kalla eller varma under längre tid.
Förutom dess termiska egenskaper kan den också erbjuda andra premiumfunktioner som en läckagesäker design, en bekväm drickpip.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda vattenflaskan Healthwell Rostfri Flaska ut.

Healthwell Rostfri Flaska

Healthwell Rostfri Flaska erbjuder en solid konstruktion av rostfritt stål, vilket gör den hållbar och säker att dricka från. 
Healthwell Rostfri Flaska erbjuder solid kvalitet till ett rimligt pris. Den är idealisk för dem som letar efter en tillförlitlig flaska.

Bästa budgetvalet

Så här ser bästa budget vattenflaskan ICANIWILL Waterbottle Stainless Steel 500ml ut.

ICANIWILL Waterbottle Stainless Steel 500ml

Med en kapacitet på 500 ml och gjord av rostfritt stål, ger den allt du behöver för att hålla dig hydratiserad under din träningsrutin eller vardagliga aktiviteter. Den robusta konstruktionen och det enkla, stilrena utseendet gör den till ett bra val för dem som letar efter en budgetvänlig men ändå högkvalitativ vattenflaska.

Smartshake Bohtal Insulated Flask

4,5/5,0

Så här ser bäst i test vattenflaskan Smartshake Bohtal Insulated Flask ut.

Smartshake Bohtal Insulated Flask erbjuder en kombination av stil, hållbarhet och funktionalitet. Denna flaska, med sin tidlösa design, är tillverkad av högkvalitativt 18/8 rostfritt stål, vilket gör den både robust och lätt att rengöra. Ett av dess mest framstående drag är dess vakuumteknik med dubbla väggar, vilket säkerställer att drycker håller sig kylda i upp till 24 timmar eller varma i upp till 12 timmar.

Detta är en idealisk följeslagare för dem som är på språng, oavsett om du beger dig till gymmet, till kontoret, eller bara vill njuta av din favoritdryck hemma. Flaskan har också ett tätt, säkert lock som minimerar risken för läckage, och en botten av silikon som garanterar att den står stadigt på nästan alla ytor utan att skapa oväsen.

 • Tillverkare: Smartshake
 • Material: 18/8 rostfritt stål, Silikonbotten
 • Särskilda funktioner: Vakuumteknik med dubbla väggar, BPA-fri

Plus:

 • Långvarig temperaturkontroll: Kan hålla drycker kylda i 24 timmar och varma i 12 timmar.
 • Högkvalitativ konstruktion: Tillverkad av slitstarkt och rostfritt 18/8 stål med ett säkert lock och tätning.
 • Mångsidig och bärbar: Perfekt för att ta med till gymmet, använda hemma eller ha på skrivbordet på jobbet.

Värt att fundera över:

 • Även om flaskan är robust, bör den undvikas att tappas eftersom detta kan påverka flaskans vakuumisolering eller orsaka skador på ytan.
 • Det rekommenderas att rengöra flaskan regelbundet för att upprätthålla dess hygien och funktionalitet.
 • Undvik att fylla den med kolsyrade drycker, eftersom det kan öka trycket inuti och leda till läckage.

Healthwell Rostfri Flaska

4,2 /5,0

Så här ser den mest prisvärda vattenflaskan Healthwell Rostfri Flaska ut.

Healthwell Rostfri Flaska är en högkvalitativ och hållbar vattenflaska i rostfritt stål, särskilt utformad för att vara både funktionell och miljövänlig. Flaskan kombinerar en mängd värdefulla egenskaper som gör den till en idealisk följeslagare i vardagen. Den stora öppningen och de rundade hörnen garanterar enkel påfyllning och dricksupplevelse, medan skruvkorken med sin silikonpackning säkerställer att flaskan förblir tät under alla förhållanden.

Ytterligare en höjdpunkt är korken som är tillverkad av polypropylen, vilket är en säker plast fri från skadliga ämnen som BPA och ftalater. Denna flaska är inte bara enkel att använda och ta med sig, den är också oerhört enkel att underhålla. Healthwell Rostfri Flaska passar perfekt i de flesta mugghållare, och dess praktiska ögla på korken gör att den enkelt kan fästas vid en väska eller ryggsäck.

 • Tillverkare: Healthwell
 • Material: Livsmedelsklassat rostfritt stål 18/8, obehandlad insida
 • Särskilda funktioner: Tål maskindisk, 100% återvinningsbar, skruvkork med silikonpackning

Plus:

 • Hållbart val: En rostfri flaska har längre livslängd än plastflaskor och är 100% återvinningsbar, vilket är bra för miljön.
 • Utmärkt dryckesförvaring: Flaskan håller drycken fräsch och kall under lång tid och är resistent mot bakteriebildning.
 • Lätt att underhålla: Flaskan är både maskindisk-säker och enkel att rengöra för hand, vilket garanterar dess hållbarhet över tid.

Värt att fundera över:

 • För bästa hållbarhet bör man undvika att tappa eller utsätta flaskan för kraftiga stötar.
 • Efter att ha lagrat starkt aromatiska drycker som smoothies eller saft bör flaskan rengöras ordentligt för att förhindra kvarstående lukter.
 • Att använda naturliga rengöringslösningar som ättika och vatten kan hjälpa till att neutralisera eventuella kvarstående dofter.

ICANIWILL Waterbottle Stainless Steel 500ml

4,2/5,0

Så här ser bästa budget vattenflaskan ICANIWILL Waterbottle Stainless Steel 500ml ut.

Denna stilrena vattenflaska från ICANIWILL kombinerar både estetik och funktionalitet i en tidlös design. Med en kapacitet på 500ml är den den perfekta storleken för att säkerställa din dagliga hydrering, oavsett om du är på gymmet, på kontoret eller ute på äventyr. Flaskan är tillverkad i högkvalitativt rostfritt stål, vilket inte bara ger den en lyxig finish utan också garanterar lång livslängd och hållbarhet.

Detta innebär att din dryck kommer att hållas kyld och fräsch under längre tid, samtidigt som flaskan själv är byggd för att varaktigt stå emot tidens tand. En diskret ICIW-logga pryder flaskans yttre, vilket ger den ett modernt och elegant utseende. Trots dess metalliska struktur, är denna flaska designad att handdiskas, vilket säkerställer att dess kvalitet och glans behålls genom åren.

 • Tillverkare: ICANIWILL
 • Material: Rostfritt stål
 • Särskilda funktioner: Diskret ICIW-logga, Handdiskas

Plus:

 • Hållbar konstruktion: Tillverkad av rostfritt stål för att säkerställa lång livslängd och förmåga att hålla drycken kall.
 • Elegant design: Den diskreta ICIW-loggan ger flaskan ett modernt och stilsäkert utseende.
 • Optimal storlek: Med en kapacitet på 500ml är den perfekt för daglig användning, oavsett aktivitet.

Värt att fundera över:

 • Flaskan bör handdiskas för att bevara dess kvalitet och glans, och bör inte placeras i diskmaskinen.
 • Undvik att utsätta flaskan för kraftiga stötar eller fall för att förhindra skador eller bucklor.
 • Även om flaskan är tät, bör den förvaras i upprätt position när den är fylld för att undvika eventuella läckor.

Klean Kanteen Classic Sport Cap

3,8/5,0

Så här ser vattenflaskan Klean Kanteen Classic Sport Cap ut.

Klean Kanteen Classic Sport Cap är mer än bara en vattenflaska; den är en symbol för hållbarhet, stil och hälsa. Denna flaskas design kombinerar elegans med funktionalitet i ett tätt paket. Tillverkad av rostfritt stål, garanterar den att din dryck förblir ren och fri från skadliga gifter.

Flaskans insida är polerad i en giftfri process, vilket säkerställer att din dryck inte bara hålls ren, utan också bibehåller sin ursprungliga smak. Ytan är klädd i en hållbar Klean Coat™ pulverlack, som ger flaskan ett snyggt yttre och ett extra skyddslager mot nötning. Det medföljande Sport Cap-locket erbjuder en tät förslutning och enkel åtkomst till din dryck, vilket gör den perfekt för aktiva personer på språng.

 • Tillverkare: Klean Kanteen
 • Material: Rostfritt stål med Klean Coat™ pulverlack
 • Särskilda funktioner: Sport Cap-lock, Giftfri insida

Plus:

 • Högkvalitativt material: Tillverkad av rostfritt stål och med en yttre beläggning av Klean Coat™ pulverlack, vilket garanterar hållbarhet och långvarigt skydd mot slitage.<
 • Praktisk design: Sport Cap-locket gör det enkelt att dricka på språng och säkerställer att flaskan förblir tät när den inte används.
 • Hälsosam konstruktion: Den giftfria insidan garanterar att din dryck förblir ren och smakfull, fri från skadliga ämnen.

Värt att fundera över:

 • Även om Sport Cap-locket håller tätt, bör flaskan förvaras i upprätt position när den är fylld för att undvika eventuella läckor.
 • Flaskan bör handdiskas för att bevara dess kvalitet och glans, särskilt med tanke på den yttre pulverlackeringen.
 • Undvik att utsätta flaskan för extrem värme eller kyla för att bevara dess strukturella integritet och skydda pulverlackeringen.

Smartshake Bohtal Insulated Tumbler

3,7/5,0

Så här ser vattenflaskan Smartshake Bohtal Insulated Tumbler ut.

Smartshake Bohtal Insulated Tumbler är den optimala lösningen för den aktiva personen som alltid är på språng. Med en vakuumisolerad design och dubbla väggar av 18/8 rostfritt stål, ser denna flaska till att din dryck förblir sval och fräsch i upp till 12 timmar. Utöver dess isolerande egenskaper kommer flaskan utrustad med ett avtagbart sugrör och ett smidigt flip-lock, vilket garanterar en spillfri och enkel dricksupplevelse, oavsett var du är.

Flaskan är även designad för maximalt användarvänlighet, med en yttre silikondel som inte bara förhindrar svettning, utan även ger dig ett fast och bekvämt grepp. Denna flaska är skapad med tanke på hälsa, vilket reflekteras i dess BPA- och DEHP-fria material. Oavsett om du fyller den med vatten, sportdryck eller något annat, kan du vara säker på att Smartshake Bohtal Insulated Tumbler kommer att hålla din dryck perfekt kall och säker.

 • Tillverkare: Smartshake
 • Material: Rostfritt stål, BPA- och DEHP-fri plast, yttersida i silikon
 • Särskilda funktioner: Vakuumisolerad, avtagbart sugrör, flip-lock

Plus:

 • Avancerad Isolering: Med dubbla väggar av rostfritt stål och vakuumisolering, håller flaskan din dryck kall i upp till 12 timmar.
 • Säker och Hygienisk: Tillverkad av BPA- och DEHP-fritt material, vilket garanterar att din dryck är fri från skadliga ämnen.
 • Användarvänlig Design: Den yttre silikondelen ger ett bekvämt grepp, medan det avtagbara sugröret och flip-locket ger en problemfri dricksupplevelse.

Värt att fundera över:

 • Även om den har en läckagefri design, bör flaskan förvaras i upprätt position för att förhindra eventuella spill.
 • Flaskan bör inte utsättas för extrem värme, då det kan påverka isoleringens effektivitet.
 • För bästa rengöringsresultat bör locket skruvas av och både flaskan och locket bör handtvättas regelbundet.

Better Bodies Fulton Bottle

3,6/5,0

Så här ser vattenflaskan Better Bodies Fulton Bottle ut.

Better Bodies Fulton Bottle är inte bara en vattenflaska; det är en kombination av stil, hållbarhet och funktionalitet. Tillverkad av rostfritt stål, erbjuder denna flaska en slitstark lösning för ditt hydreringsbehov. Den står ut i mängden med sin stilrena design och matta ytskikt, vilket ger ett greppvänligt ytskikt, även under intensiva träningspass.

Med ett miljömedvetet perspektiv har Better Bodies tagit fram denna flaska som ett hållbarare alternativ till de traditionella plastflaskorna, vilket gör den till ett utmärkt val för den miljömedvetna idrottaren. Med en kapacitet på 750 ml är den perfekt för att hålla dig hydrerad under dina träningspass eller på språng. Dess enkelväggskonstruktion gör den lätt att bära med sig, och polypropen- och silikondetaljerna kompletterar flaskans övergripande hållbarhet och funktionalitet.

 • Tillverkare: Better Bodies
 • Material: Rostfritt stål, polypropen, silikon
 • Särskilda funktioner: Matt ytskikt, enkelväggskonstruktion

Plus:

 • Hållbar Design: Tillverkad av rostfritt stål, erbjuder denna flaska en hållbar och långvarig lösning jämfört med traditionella plastflaskor.
 • Gripteknologi: Den matta ytan säkerställer att du alltid kan hålla flaskan stadigt, även under svettiga träningspass.
 • Estetiskt Tilltalande: Den stilrena och enkla designen kombinerat med dess snygga färger gör att du kan hålla dig hydrerad med stil.

Värt att fundera över:

 • Flaskan har en enkelväggskonstruktion, vilket innebär att den inte kommer att hålla drycker kalla eller varma för långa perioder.
 • För att bibehålla flaskans estetiska utseende, bör den inte utsättas för kraftiga stötar eller droppas.
 • Flaskan bör handtvättas för att förhindra skador på den matta ytan och förlänga dess livslängd.

Gorilla Wear Water Jug 2.2 L

/5,0

Så här ser vattenflaskan Gorilla Wear Water Jug 2.2 L ut.

Gorilla Wear Water Jug är mer än bara en vattenflaska – det är en behållare designad för de seriösa träningsentusiasterna som är medvetna om vikten av att hålla sig hydrerade. Med en imponerande kapacitet på 2,2 liter uppfyller denna jug ditt dagliga vätskebehov med lätthet. Den har en smidig flip-lock-funktion, och för de tillfällen när du behöver en större öppning för påfyllning, kan hela korken enkelt skruvas av.

För bekvämlighetens skull är den utrustad med ett robust handtag och en bärrem, vilket gör den till en praktisk följeslagare till gymmet eller när du är ute på språng. Flaskans kraftiga konstruktion garanterar att den står emot de tuffaste behandlingarna, och den är läcksäker, vilket innebär att ditt innehåll förblir där det ska. Flaskan är också tillverkad av livsmedelsklassad, giftfri plast, så att du kan vara säker på att du konsumerar ditt vatten säkert

 • Tillverkare: Gorilla Wear
 • Material: Livsmedelsklassad PETG (BPA & DEHP fri)
 • Särskilda funktioner: Skruvkork med flip lock, handtag och bärrem, läcksäker

Plus:

 • Rymlighet: Med en kapacitet på 2,2 liter säkerställer denna jug ditt dagliga vätskebehov.
 • Användarvänlighet: Den stora öppningen för enkel påfyllning, tillsammans med det smidiga flip-locket, gör den idealisk för aktiva individer.
 • Slitstark och Säker: Flaskan är läcksäker, slagsäker och tillverkad av giftfri, livsmedelsklassad plast, vilket ger dig en hållbar och säker hydreringslösning.

Värt att fundera över:

 • Flaskan är inte anpassad för heta drycker och bör därför endast användas för kalla eller rumstempererade vätskor.
 • Även om den är diskmaskinssäker, kan handtvätt rekommenderas för att bevara flaskans integritet på lång sikt.
 • Tack vare sin storlek kan den vara för stor för vissa kopphållare eller väskfack, så det är viktigt att ha detta i åtanke när du planerar att ta den med dig på resor.

Aware Jug 2.2L

4,0/5,0

Så här ser vattenflaskan Aware Jug 2.2L ut.

Aware Jug 2,2L är inte bara en vattenflaska, det är en påminnelse om vikten av daglig hydrering. Med sin kapacitet på 2,2 liter uppmuntrar den till en hälsosam vattenintagsrutin, vilket är särskilt viktigt för dem med aktiva livsstilar eller för dem som helt enkelt glömmer att dricka tillräckligt under dagen. Utöver sin imponerande storlek, erbjuder Aware Jug ett greppvänligt handtag, vilket gör det bekvämt att bära även när det är fullt.

Flaskan är också utrustad med en säker skruvkork som kommer med ett band, vilket gör det praktiskt att öppna och stänga samt förhindrar att du förlorar korken. Genom att välja Aware Jug, väljer du en bekväm och pålitlig följeslagare som hjälper dig att bibehålla din vätskebalans.

 • Kapacitet: 2,2 liter
 • Design: Greppvänligt handtag och skruvkork med band.
 • Användning: Idealisk för daglig hydrering, särskilt för aktiva individer eller de som tenderar att glömma att dricka regelbundet.

Plus:

 • Generös Kapacitet: Med 2,2 liter kan du säkerställa att du får i dig tillräckligt med vätska under hela dagen.
 • Praktisk Design: Ett greppvänligt handtag och en skruvkork med band gör den både bekväm och funktionell.
 • Påminnelse om Hydrering: Dess storlek fungerar som en påminnelse att bibehålla en regelbunden vätskeintag.

Värt att fundera över:

 • Medan den stora kapaciteten är fördelaktig, kan flaskan vara för stor för vissa kopphållare eller väskfack.
 • För att bevara flaskans livslängd och integritet, överväg att handtvätta den istället för att placera den i diskmaskinen.
 • Se till att skruva fast korken ordentligt för att undvika läckage, särskilt när flaskan är full.

Hydro Flask Standard Mouth Flex 710 ml

4,1/5,0

Så här ser vattenflaskan Hydro Flask Standard Mouth Flex 710 ml ut.

Hydro Flask’s Standard Mouth Flex 710 ml är den ultimata följeslagaren för dem som alltid är i rörelse. Tillverkad med en slimlinjär design, kombinerar denna vakuumisolerade flaska förfinad stil med exceptionell funktion. Den är byggd med rostfritt stål och erbjuder den unika TempShield Protection, en vakuumisolerad teknik som gör att flaskan kan hålla drycker iskalla i upp till 24 timmar eller varma i upp till 12 timmar.

Så, oavsett om det är en iskall lemonad på en hett sommardag eller en uppfriskande varm kopp kaffe på en kylig morgon, garanterar Hydro Flask att varje klunk är precis som du vill ha den. Flaskan är försedd med ett skruvlock som säkerställer att ditt innehåll förblir inuti, och det bästa av allt? Den ger inte drycken någon eftersmak av metall. Dessutom är flaskan otroligt lätt, väger endast 374 gram, vilket gör den till ett perfekt val för dagliga utflykter eller äventyr i vildmarken.

 • Isolering: TempShield Protected – vakuumisolerad för att hålla drycker kalla upp till 24 timmar och varma upp till 12 timmar.
 • Material: Tillverkad av rostfritt stål inuti, som inte påverkar smaken på innehållet.
 • Design: Slimmad och packbar med en kapacitet av 709 ml, väger endast 374 g.

Plus:

 • Mångsidig Temperaturkontroll: Med förmågan att hålla drycker iskalla i upp till 24 timmar och varma i upp till 12 timmar, passar den alla klimat och äventyr.
 • Smakbevarande: Rostfritt stål inuti säkerställer att din dryck inte tar upp någon oönskad metallsmak.
 • Lätt och Praktisk: Flaskans lätta vikt och design gör den till en idealisk följeslagare för alla aktiviteter, från kontoret till bergen.

Värt att fundera över:

 • Trots sin robusta design bör man hantera flaskan varsamt för att undvika bucklor eller repor.
 • Eftersom den har en skruvlock, bör användare se till att den är ordentligt försluten för att undvika läckage.
 • Flaskan kanske inte passar alla bilens kopphållare på grund av sin storlek, så det är värt att mäta först om det är en viktig faktor för dig.

Urberg Single Wall 500 ml

3,7/5,0

Så här ser vattenflaskan Urberg Single Wall 500 ml ut.

Urberg presenterar Single Wall 500 ml, en stilig och praktisk vattenflaska tillverkad av rostfritt stål, designad för att tåla de mest krävande av utomhusäventyr. Flaskan är av enkelväggsdesign, vilket gör den lätt och kompakt. Med en skruvkork försedd med ett handtag, blir den enkel att hänga på en ryggsäck eller bära med fingrarna, vilket gör den idealisk för vandring, resor och dagliga utflykter.

Flaskan kan lagra upp till 500 ml vätska, vilket är en perfekt mängd för kortare utflykter. Den är BPA-fri, vilket garanterar att ditt vatten är fritt från kemikalier. Utöver detta kommer flaskan med en bred öppning, vilket underlättar påfyllning och rengöring. Även om Urberg är ett märke som rotat sig i den skandinaviska traditionen av friluftsliv, är denna flaska lämpad för äventyrare över hela världen.

 • Material: Tillverkad helt och hållet i rostfritt stål, både invändigt och utvändigt.
 • Design: Enkelväggsdesign med skruvkork och handtag för enkel transport.
 • Specifikationer: BPA-fri, Volym: 500 ml, Vikt: 149 g, Mått: Diameter 69 x Höjd 195 mm.

Plus:

 • Lättvikt: Med en vikt på endast 149 gram, är den lätt att ta med på alla dina äventyr.
 • Säker och hållbar: Flaskan är BPA-fri och tillverkad av hållbart rostfritt stål, vilket garanterar långvarig användning utan att påverka dryckens kvalitet.
 • Skandinavisk Design: Inspirerad av den nordiska traditionen av friluftsliv, erbjuder flaskan en enkel men funktionell design.

Värt att fundera över:

 • Eftersom flaskan inte är isolerad, kommer den inte att hålla drycker varma eller kalla i längre perioder.
 • Se till att skruva åt korken ordentligt för att undvika läckage.
 • Även om rostfritt stål är robust, bör man hantera flaskan varsamt för att undvika repor eller bucklor.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Vattenflaska:

När du ska välja vattenflaska ställs du inför flera val, och det kan vara svårt att veta var man ska börja. Trots sin enkelhet har vattenflaskan utvecklats för att passa en rad olika behov och livsstilar.

För det första är materialet av stor betydelse. Medan rostfritt stål är känt för sin hållbarhet och isoleringsförmåga, erbjuder plastflaskor en lättviktighet som är svårslagen – bara se till att de är BPA-fria. Om du föredrar något helt smakneutralt är glasflaskor utmärkta, även om de kan vara tyngre och mer ömtåliga. Silikonflaskor däremot, är flexibla och perfekta för dem på språng.

Men det är inte bara materialet som spelar roll. Om du till exempel spenderar långa dagar utomhus kan en dubbelväggig, vakuumisolerad flaska vara avgörande för att hålla din dryck kall eller varm. Och när vi talar om dryck, hur mycket behöver du egentligen? Flaskans storlek och kapacitet bör återspegla din dagliga konsumtion och aktivitetsnivå.

En annan sak att beakta är flaskans öppning. Medan en bredare öppning gör det lättare att fylla och rengöra, kan en smalare öppning vara mer praktisk när du dricker i farten. Och när det gäller lock, erbjuder marknaden allt från enkla skruvlock till flip-lock för enklare en-handshantering.

Portabilitet är en annan nyckelfaktor. Kanske föredrar du en flaska med ett inbyggt handtag? Eller en med en ögla där du kan fästa en karbinhake? Och medan design kanske inte påverkar flaskans funktion, vill du sannolikt ha något som ser bra ut bredvid din gymväska eller på skrivbordet. Slutligen, glöm inte vikten av rengöring.

En lättrengjord flaska uppmuntrar till regelbunden användning. Och medan pris ofta reflekterar kvalitet, finns det alltid prisvärda alternativ som inte kompromissar med prestanda. Sist men inte minst, i dessa miljömedvetna tider, överväg flaskans miljöpåverkan och företagets hållbarhetsvärderingar.

Övriga tillbehör som kan vara av intresse

Om du vill dricka proteindryck eller annan form av återhämtningsdryck behöver du komplettera din vattenflaska med en shaker, som du sen kan fylla upp med ett vassleproteinpulver eller exempelvis en gainer. Det finns också måltidsersättare eller olika proteinbars.

Vanliga frågor och svar om Vattenflaskor


Varför ska man använda en återanvändbar vattenflaska?

Återanvändbara vattenflaskor minskar mängden plastavfall, sparar pengar över tid jämfört med inköp av engångsflaskor, och de kan också hålla ditt vatten kallt eller varmt längre om de är isolerade.


Hur ofta bör man tvätta sin vattenflaska?

Det rekommenderas att man tvättar sin vattenflaska dagligen, särskilt om man dricker annat än vatten. Flaskan kan vara en grogrund för bakterier om den inte rengörs regelbundet.


Är plastvattenflaskor farliga?

Plastflaskor som är tillverkade för engångsbruk bör inte återanvändas eftersom de kan frigöra kemikalier över tid och när de utsätts för värme. Välj flaskor märkta med ”BPA-fri”, då BPA är en kemikalie som har kopplats till hälsoproblem.


Vad betyder BPA-fri?

BPA står för bisfenol A, en kemikalie som tidigare användes i tillverkningen av vissa plastprodukter. ”BPA-fri” innebär att produkten inte innehåller denna kemikalie.


Hur fungerar isolerade vattenflaskor?

Isolerade vattenflaskor har oftast en dubbelväggskonstruktion med ett vakuum mellan väggarna. Detta vakuum minskar värmeförlusten, vilket håller vätskor kalla eller varma längre.


Kan jag lägga min vattenflaska i frysen?

Om det är en plastflaska kan expansionen från frysen orsaka att flaskan spricker. Rostfritt stål flaskor bör inte placeras i frysen. Kontrollera tillverkarens instruktioner för specifika rekommendationer.


Varför smakar mitt vatten konstigt efter att ha varit i en flaska?

Beroende på flaskans material och om den har rengjorts nyligen, kan bakterier eller kemikalier från flaskan påverka smaken av vattnet.


Hur länge håller vatten i en oöppnad flaska?

I en oöppnad flaska kan vatten hålla sig färskt i flera månader till ett år. Men det är bäst att konsumera det inom 2-6 månader för bästa smak.


Kan jag fylla på min vattenflaska från en kran eller måste det vara filtrerat vatten?

Det beror på vattenkvaliteten där du bor. I de flesta västländer är kranvatten säkert att dricka, men filtrering kan förbättra smaken och ta bort eventuella föroreningar.


Varför bildas kondens på utsidan av min vattenflaska?

Kondens bildas när varm luft kommer i kontakt med en kall yta. Om du har kall vätska i din flaska, särskilt om den inte är isolerad, kan den yttre ytan bli kall nog för att orsaka att luftens fuktighet kondenseras på den.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.